Co nám přinese rok 2012?

5. 01. 2012 22:14:39
To je otázka, kterou se zaobíráme snad všichni, protože v této nejistě ekonomické době, době materialismu, v době rostoucí invaze všech možných náboženství, ideologických směrů, v době kdy pravda a láska nevítězí nad lží a nenávisti, v době kdy korupce se netrestá a ti kdo na ni poukáži jsou potrestáni, tak v této nejisté době je tato otázka o to ožehavější

Dovolte mi tedy trochu polemizovat :o)

Jsme připravováni na ekonomickou recesi, kdy se zdražuje, aby bylo více peněz do státní kasy, která je jak cedník děravá a peníze v ní nenávratně mizí a nikdo nenese odpovědnost. Euro stojí nad propastí propadu, a aby nám to nebylo líto, tak naši korunu drží pod krkem a když přijde pád, půjdeme s eurem. Británie již vysílá signály.. pokud tento pád nastane, tak říká: „zavřeme hranice, aby jste nás nevzali sebou“.

Hrozí další růst ceny ropy a na to je navázáno vše ostatní, takže se zdražování nevyhneme tak jako tak. Utahujeme si opasky, politici se však k financím nechovají jako by byly jejich a stát byl jejich firmou, ale jako státní zaměstnanec, který se nemusí dívat na následky svých špatných smluv a závazků, proč taky, vždyť to nejsou jejich peníze, ale nás všech... a tak bychom mohli dále pokračovat a viděli bychom, že ten rok 2012 nevypadá nijak nadějně.

A to nemohu nezmínit, že podle mayského kalendáře dne 21.12.2012 má být konec světa, tato zvěst přináší také neklid, i když se snažíme tomu nevěřit. Toho zneužívají různé sekty, hnutí a manipulátoři, aby využili lidský strach z budoucnosti ke svým plánům.

Nevypadá ten rok 2012 nijak růžově. Já ho však vidím trochu jinak. V prvé řadě se musím k něčemu přiznat. Věřím ve všemohoucího Boha, a Ježíš se stal mým Pánem a Králem. Pro mnohé toto mé vyznání ukazuje, jaký jsem to ale slaboch, který potřebuje Boha jako pomocníka. Věřte, že přiznat se k Ježíši svému Pánu, vyžaduje mnohem více odvahy, než si hrdě stát za tím, že jsem ateista, přičemž to není pravda, protože každý z nás v něco věří, ať to jsou pověry (pátek třináctého...), v evoluci (i zde jde jen o víru důkazy mezičlánků neexistují), ve výklad karet, ve svaté, v poutní místa, v člověka nebo sám v sebe. Není nikdo bez víry.

Ale teď pojďme k tomu, jak vidím ten rok 2012 já a věřím, že i mnozí další. Euro je velice nestálé a hrozí mu krach s ním i naše koruna a ekonomický propad. Co s námi bude, když to nastane, jak se můžeme na to připravit? Politici jen slibují, utahují nám opasky víc a víc a sami je mají povolené, nedá se jim věřit. Já jsem již připravená, jelikož Ježíš řekl „Nemějte tedy starost a neříkejte: Co budeme jíst? Co budeme pít? Co si budeme oblékat? Po tom všem se shánějí pohané. Váš nebeský Otec přece ví, že to všechno potřebujete. Hledejte především jeho království a spravedlnost, a všechno ostatní vám bude přidáno. Nedělejte si tedy starost o zítřek; zítřek bude mít své starosti. Každý den má dost vlastního trápení.” (Matouš 6,31-34*)

Je toto slabošské? Je nutné mít odvahu, abych tomu nejen věřila, ale i veřejně se k tomu přihlásila?

Mám také jistotu, že 21.12.2012 nepřijde konec světa, a nemusím mít ani obavy ani strach a ani přemýšlet nad tím, zda to náhodou přece není jen pravda. Ježíš totiž řekl o konci světa toto: „O onom dni a hodině však neví nikdo, ani andělé v nebi, ani Syn; jenom Otec sám.” (Matouš 24,36*)

Nemusím se strachovat, protože Bůh je láska, jak je psáno v Bibli: „Také my jsme poznali lásku, kterou Bůh má k nám, a věříme v ni. Bůh je láska, a kdo zůstává v lásce, v Bohu zůstává a Bůh v něm.

V tom jeho láska k nám dosáhla cíle, že máme plnou jistotu pro den soudu – neboť jaký je on, takoví jsme i my v tomto světě. Láska nezná strach; dokonalá láska strach zahání, vždyť strach působí muka, a kdo se bojí, nedošel dokonalosti v lásce. My milujeme, protože Bůh napřed miloval nás.” (1 Janova 4,16-19*)

Máme tedy dvě možnosti... buď se strachovat z toho co přijde, důvěřovat sami sobě a tomu co se děje kolem nás a doufat,že nás to nijak nepostihne, nebo raději najít odvahu a odevzdat svůj život Bohu, který svým dětem dává jen to nejlepší.

Pokud jste si vybrali první možnost s tím, že víra je projev slabošství, přeji vám hodně štěstí.A aby jste nezapomněli, že existuje i jiná cesta, když na té své nebudete nacházet naději... můžu vám nabídnout jinou alternativu...

Tak tedy,pokud jste se rozhodli raději důvěřovat Bohu, že se o své děti dobře postará, a ještě jste Ho nepoznali jako Ochránce a milujícího Otce, milosrdného a přitom spravedlivého a svatého,tak je zde cesta.Není to cesta slabochů, ale vítězů, protože ten vítěz, kterému se odevzdáváme, zvítězil nejen nad smrtí ...je to Ježíš Kristus. Není to to dítě v jesličkách, ani ten moudrý učitel či prorok, není to ani ten Ježíš ukřižovaný (nezůstal viset na kříži, jak často vidíme kolem cest a kostelů), není to ani ten zmrtvýchvstalý Ježíš, ale ten, který je oslavený a jako Králů Král a Pánů Pán sedí po pravici Boží a pod Jeho nohy mu je podrobeno vše. Tak toto je ten Bůh, kterému můžete odevzdat život a nestrachovat se o něj.

Možná moc odvážně píšu svůj postoj a budu mít hodně odpůrců i těch, co se mi budou posmívat... přesto se vám dávám všanc.

Pro ty,co si vybrali uvěřit Bohu..napište mi a já vám ráda odpovím,jak málo stačí k tomu, aby Bůh byl ve vás a s vámi. Pro ty co mají Bibli,píši odkazy (Jan 14,6; Římanům 10,8-11; Jan 1,12)

Přeji všem, aby se tento nový rok 2012 stal pro mnohé radostným a vítězným a aby prožili něco nového.

* citace z Bible, vždy v tomto pořadí: jméno knihy, kapitola a verš

Autor: Pavla Havlíková | čtvrtek 5.1.2012 22:14 | karma článku: 5.57 | přečteno: 616x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jiří Kačír

V USA je standard jen 10 dní dovolené ročně a ne každá firma nabízí volno o všech svátcích

V posledních letech jsem se několikrát zajímal o možnostech práce v USA. Na toto téma jsem četl řadu názorů a článků, realita pracovních podmínek v této zemi mi trochu vzala iluze.

29.3.2024 v 16:04 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 76 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 18.81 | Přečteno: 269 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 55 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 12.27 | Přečteno: 153 | Diskuse
Počet článků 13 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 593
Jsem věřící, ráda reaguji na dění kolem sebe, zajímají mne názory druhých a ráda diskutuji a to vždy ve slušném duchu. Každý má právo na svůj názor, pokud neuráží toho, kdo diskutuje. Ráda bych přispívala svými postřehy a mým viděním na svět, aby to obohatilo ostatní a mohli o tom se mnou a ostatními diskutovat a vedlo to k zamyšlení, a aby názory druhých ukázaly i jinou stranu pohledu.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...