Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sydie

9. 2. 2012 14:06
církevní majetek

Vážení,dobrý den.

JE DNES ÚPLNĚ JEDNO CO BYLO A JAK BYLO.AŤ SI KAŽDÉ MĚSTO A VESNICE ŘEKNE,ZDA CHTĚJÍ KOSTEL S FAROU NEBO NE A TAM AŤ SE JIM TO VRÁTÍ.NEVÍM ALE,PROČ BYCH JÁ MĚLA PLATIT NĚCO,CO NEVYUŽÍVÁM!JSEM PRO ZAVEDENÍ DANĚ PRO VĚŘÍCÍ,KAŽDÝ TÉ SVÉ CÍRKVI A Z TÉ AŤ JSOU ŽIVI.VATIKÁNSKÉ PODZEMÍ JE PLNÉ POKLADŮ A ZLATA,JEJICH BOHATSTVÍ JE OBROVSKÉ,AŤ HO KONEČNĚ ZAČNOU VYDÁVAT A NEHRAJÍ SI NA CHUDÁKY!VŠECHNO CO CÍRKEV MÁ,JE Z KRVE A POTU OBYČEJNÝCH LIDÍ,ONI NIKDY NEPRACOVALI!!!V DNEŠNÍ DOBĚ JE VÍRA PŘEŽITEK,ALE POKUD NĚKDO CHCE VĚŘIT TAK MŮŽE SAMOZŘEJMĚ!ALE PRO MĚ SKONČILI VE CHVÍLI KDY SE ZAČALI PROVALOVAT TY NECHUTNÉ AFÉRY SE ZNEUŽÍVÁNÍM !a CO JE NEJHORŠÍ-NEJSOU ZA TO TRESTÁNI!!!CITUJETE TADY SLOVA JEŽÍŠOVA,ALE NEZNÁM NIKOHO KDO SE JIMI ŘÍDÍ!MĚLA JSEM TETU JEPTIŠKU A TA BY SE DNES HANBOU PROPADLA,JEŠTĚ ŽE SE TOHO NEDOŽILA!!!

0 0
možnosti

furtkecal@seznam.cz

5. 2. 2012 9:49
církev vlastnila minimum,

vše ostatní měla jenom ve správě ! nikoliv ve vlastnictví

0 0
možnosti

vonrk

5. 2. 2012 10:53
Re: církev vlastnila minimum,

Ano nemáme lpět na majetku, nic tu není našeho, proto nemůžeme žádat nic zpět. Proč, když přes 60 let daňoví poplatníci platí duchovní, proč by se měli cítit jako ti, co musí něco vracet, kdyby se dalo na má dáti dal, možná by měla církev ještě státu doplácet.... Církev má zvěstovat Ježíše, ne se dohadovat o majetku, vždyť Bůh se o svou církve postará, my máme jen zvěstovat Boží království.....

0 0
možnosti

iacobau

25. 1. 2012 9:12
Vážená paní,

při vší úctě problému nerozumíte a píšete řadu nesmyslů. Ukradený majetek byly jednak stavby, z nichž část stát užíváním poničil či zcela zničil, dále zejm. lesy a polnosti, z jejichž výnosů byly církve financovány. Stát z majetku, který odcizil, měl rovněž výnosy, které přesahovaly jeho dotace církvím. Čili je to přesně naopak jak píšete.

Souhlasíte s odlukou církví od státu, ale nesouhlasíte s navrácením majetku. Věřící by jistě mohli dotovat pouze sami kněze, kdo ale bude dotovat provoz a údržby všech kostelů, klášterů, církevních škol, azylových domů apod.? Podle vás by snad bylo správné, aby Ježíšova slova o majetku byla interpretována tak, že stojí-li chrám ke slávě Boží, zbořte jej?

0 0
možnosti

venenum

25. 1. 2012 9:47
Re: Vážená paní,

Stát bude obecně prospěšné instituce a historicky cenné budovy dotovat i nadále.

Stejně tak bude i nadále dotovat výuku duchovních na příslušných fakultách, ale i předchozích středních a základních školách. Rodinám, z nichž tito lidé pocházejí, bude i nadále poskytovat sociální zabezpečení a zdravotní péči dle pravidel platných pro všechny ostatní.

Vy prostě odmítáte akceptovat, že provoz státu je drahá záležitost a nestydíte se mávat směšnými částkami z tzv, výnosů z církevního majetku a výdaje státu na církve záměrně bagatelizovat.

Domníváte se, že váš nárok na tyto služby je jaksi automatický, ačkoliv je dán všeobecnou dohodou, kterou lze kdykoliv příslušným zákonem změnit.

Tyto služby státu stojí a vždycky stály tolik, že na podružné věci, jako je např. oprava kostelů, prostě nezbylo. Vidím, že by se vám nejspíš líbilo, kdyby obyvatelstvo trpělo hladem a nedostatečnou zdravotní péčí, zatímco chrámy by přetékaly zlatem. Pak byste byl spokojený.

3 0
možnosti

ještěněco

25. 1. 2012 7:58
chtěl by to Bůh?

Pokud to ty církve zúročí k obrazu svému a neprošustrují, tak určitě!

0 0
možnosti

SID09

25. 1. 2012 8:44
Re: chtěl by to Bůh?

Pavlo Havliková, tady se jedná o právo a spravedlnost a ne o to co by možná někdo třetí chtěl, či nechtěl.

Z tohoto důvodu je vaše úvaha naprosto zcestná. !!;-)

0 0
možnosti

venenum

24. 1. 2012 22:35
Skuteční křesťané nevymřeli .

Hurá !!

0 0
možnosti

Jan Kraus

24. 1. 2012 22:28
Zavání průšvihem

když se křesťan upne na peníze. Méně rizikové je nerestituovat.

2 0
možnosti

vonrk

25. 1. 2012 19:24
Re: Zavání průšvihem

Právě o to jde. Křesťané jsou tu pro to aby zvěstovali spásu skrze našeho Pána Ježíše Krista a ne si hromadili majetek, lpěli na něm a nechali se živit z daní nevěřících......Ježíš to tak nedělal a žádal, abychom byli stejní jako On, poté budeme Jeho učedníci.....

0 0
možnosti

Martin Kavka

24. 1. 2012 21:29
Pavlo

Byli prví křesťané chamtivý majetku? Marcus Aurelius byl umírněný císař a tak zabavil majetek církví, ta si jej pak musela vykoupit a také vykoupila. Církev tedy měla majetek od počátku a používala ten majetek k výstavbě nemocnic a charitě. Toho si všiml jak Marcus Aurelius, tak později Julián Apostata.

0 0
možnosti

vonrk

24. 1. 2012 21:35
Re: Pavlo

Čerpám z Bible tam je popsána první církev:

Skutky 2,40-45"A ještě mnoha jinými slovy je Petr zapřísahal a napomínal: „Zachraňte se z tohoto zvráceného pokolení!“Ti, kteří přijali jeho slovo, byli pokřtěni a přidalo se k nim toho dne na tři tisíce lidí.Vytrvale poslouchali učení apoštolů, byli spolu, lámali chléb a modlili se.Všech se zmocnila bázeň, neboť skrze apoštoly se stalo mnoho zázraků a znamení.Všichni, kteří uvěřili, byli pospolu a měli všechno společné.Prodávali svůj majetek a rozdělovali všem podle toho, jak kdo potřeboval"

0 0
možnosti

Martin Kavka

24. 1. 2012 21:09
Autorko

dnes jsem měl debatu s jedním heretikem s Českobratské církve ohledně Marie. Vyčítal mi, že mi katolíci uctíváme Marii a že to není správné?  Vyhodíme chvalozpěv Marie z Lukáš? Nepbo popřeme, že Spasa přišla na svět skrze Mariji?

0 0
možnosti

Martin Kavka

24. 1. 2012 21:11
Re: Autorko

Oprava chyb.....z  Lukáše a nebo

0 0
možnosti

Faustino

24. 1. 2012 21:08
Letničních církví

se netýkají restituce?

Např. Apoštolská církev má dostat milión Kč.

0 0
možnosti

Faustino

24. 1. 2012 21:10
Re: Letničních církví

Pardon, chyba. Je to 1 056 336 374 Kč.

0 0
možnosti

Emiliano Zapata

24. 1. 2012 21:03
Co by chtěl bůh se můžeme pouze domnívat,

ale co nechcete vy je mně jasné.

Ale jedno je jisté, určitě by bůh nechtěl abychom se takto vzájemně okrádali.

0 0
možnosti

vonrk

24. 1. 2012 21:14
Re: Co by chtěl bůh se můžeme pouze domnívat,

Ježíš ot řekl jasně:

„Já však vám pravím, abyste se zlým nejednali jako on s vámi; ale kdo tě uhodí do pravé tváře, nastav mu i druhou;  tomu, kdo by se s tebou chtěl soudit o košili, nech i svůj plášť. Kdo tě donutí k službě na jednu míli, jdi s ním dvě. Kdo tě prosí, tomu dej, a kdo si chce od tebe vypůjčit, od toho se neodvracej. “(Matouš 5,39-42)

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 593x
Jsem věřící, ráda reaguji na dění kolem sebe, zajímají mne názory druhých a ráda diskutuji a to vždy ve slušném duchu. Každý má právo na svůj názor, pokud neuráží toho, kdo diskutuje. Ráda bych přispívala svými postřehy a mým viděním na svět, aby to obohatilo ostatní a mohli o tom se mnou a ostatními diskutovat a vedlo to k zamyšlení, a aby názory druhých ukázaly i jinou stranu pohledu.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy