VOX POPULI aneb kam až může zajít satira? Je možné hlásat, že Bůh je homosexuál?

Nevím, proč redaktoři Reflexu podněcují k nenávisti a hanobení křesťanství, zapomínaje že i pro muslimy je Ježíš jeden z proroků. Nedivím se, že západní civilizace jde do „kelu“ (přesněji tam kde záda již mají neslušný název)

Známe příběh redakce satirického časopisu Charlie Hebdo, kde velmi špatně dopadlo uveřejnění karikatury proroka Mohameda, novináři byli postříleni za hanobení muslimského proroka. Ale Reflex ve svém článku se rozhodl jít za hranici satiry a vnášet nenávist a pohrdání tentokrát ne Mohameda, to je jak jsou si sami vědomi, mohlo stát život, tak si vzali na paškál křesťany, přesněji Božího Syna Ježíše ve článku „Je Bůh homosexuál? Účast Boha na průvodu Prague Pride zaskočila církev i celou křesťanskou veřejnost“ Cituji z článku: „PS: Pokud jste muslim a máte nutkání přijít vystřílet naši redakci, protože si děláme srandu z Boha, tak pozor. My si děláme legraci z křesťanského boha. Z toho vašeho by nás to ani nenapadlo. Váš Bůh je stoprocentně heterosexuál jak poleno. Gratulujeme.“

Nemám nic proti tomu, že je uvedena přítomnost Boha v pochodu. S tím souhlasím a nemám nic proti tomu, protože Bůh miluje hříšníka. A kvůli každému z nás Jeho Syn Ježíš přišel udělat most přes propast mezi Bohem  a člověkem. Ale to co by nikdy Ježíš Boží Syn neřekl a co mu vložili do úst redaktoři Reflexu (cituji „Je to buzna stará,“ vysvětlil Ježíš), uráží to kým Bůh je. V tuto chvíli již nemohu být zticha a přejít to. Mám ráda vtipy, které jsou vtipné a neuráží a vůbec mi nevadí, že tam vystupuje Bůh či Ježíš. Ale v tomto článku to je již za hranou.

Nevím, proč redaktoři Reflexu podněcují k nenávisti a hanobení křesťanství, zapomínaje že i pro muslimy je Ježíš jeden z proroků. Nedivím se, že západní civilizace jde do „kelu“ (přesněji tam kde záda již mají neslušný název), když si nevážíme lidí kolem sebe, nevážíme si ničeho a vším pohrdáme, pak i muslimům dáváme schválení tím také pohrdat a ničit.

Prague Pride – osobně nevěřím, že jsou v davu lidé, kteří žijí obyčejný život a jsou LGBT, u mnohých to ani nepoznáte, pokud to neřeknou, nevíte o nich, nepoznáte rozdíl. Oni tam nepochodují jako na karnevalu, protože jsou spokojení s tím, jak žijí a co jim společnost nabízí, nejsou víc než ostatní a ani se tak necítí. Za posledních 30 let se velmi změnil postoj společnosti k těm, kdo nejsou heterosexuálové. Nejsou to však exhibicionisté, a pokud by chtěli veřejně podpořit povědomí o tom, že jsou tu i tyto menšiny, šli by pokojně v průvodu, jako chodí ti „Pro život“ a ne polonazí či dokonce nahatí, kteří se chovají velmi vyzývavě  … ale kdo by zjišťoval, co si myslí ti obyčejní LGBT, kteří nikdy nepřijdou a nechtějí tento „pochod pýchy“ podpořit. A pár jich znám osobně, znám jejich názory i postoje k této události. Ale ti, co se tam promenádují, se svobodně rozhodli takto prezentovat sami sebe v pýše. Za to je nesoudím, je to jejich věc. A Bůh tam byl skutečně s nimi, ne však jako ten, kdo by souhlasil s jejich pýchou, ale aby jim nabídl možnost být Jím milován.

Ale článek Reflexu od Dominika Landsmana uráží někoho, koho znám, kdo je součástí mého života, kdo mne velmi miluje, kdo je pro mne vzácný a svým životem vždy jen o svém Otci Bohu mluvil s láskou a v pravdě. A nyní ti, co hlásají, aby se nešlapalo po právech menšiny, pošlapávají Božího Syna a uráží Boha Otce. Možná je mu to k smíchu, ale tady podněcuje k nenávisti ke křesťanství, hanobí Boha, na jehož zákonech byla vystavěna evropská civilizace a donedávna i jistý morální kodex, který se i díky těmto pochodům vytrácí. Teď však Evropa a Evropané ztratili smysl života, proč by měli mít ohled k druhému, když ho nemají k sobě? Miluj svého bližního jako sebe sama, co v srdci to na jazyku – tyto Boží moudra se projevují v našich životech, ať v Něj věříme či ne, a Reflex vynesl na povrch jen hanobení.

Proto, jestli se nikdo z výše postavených z jakékoliv církve oficiálně neozval na obranu Ježíše, tak můj hlas musí zaznít.

Autor: Pavla Havlíková | středa 14.8.2019 20:10 | karma článku: 11,97 | přečteno: 339x
  • Další články autora

Pavla Havlíková

Proč jít k volbám

– aneb nevolíš, proto jsi zodpovědný za to, kdo tu vládne! Blíží se nám předčasné volby, jistě jsme skoro všichni znechuceni tím, jak politikové vedou (vedli) tuto zemi, jak jedni a ti samí, jen v jiných funkcích po mnoho let jen slibují, ale „skutek utek“. Jak si „skoro“ každý nahrabal, navázal důležité kontakty, ale zapomněli na nás občany.

3.10.2013 v 12:31 | Karma: 5,80 | Přečteno: 186x | Diskuse| Hyde park

Pavla Havlíková

Jak nás věřící vidí ti ostatní = poznáte je po jejich ovoci.

Nikdy jsem nechtěla věřit v Boha, protože to co mi „Boží velvyslanci“ ukazovali o Bohu, bylo pro mne odstrašující. Díky Bohu, že mě vzal vážně, když jsem mu řekla, že v takového boha, kterého mi ukazovali tehdejší křesťané, nechci věřit, a On ve své milosti a lásce ke mně mi ukázal, že je jiný a já již 20 let patřím svému Pánu Ježíši. A proč to píši?

30.6.2013 v 17:25 | Karma: 8,09 | Přečteno: 296x | Diskuse| Hyde park

Pavla Havlíková

Volba papeže - o co tu vlastně jde?

Říká se, že si Římskokatolická církev volí svého nástupce na apoštolský stolec, přesně tak jak to dělala již raná církev a byla to vždy volba pod vedením Ducha svatého.

8.3.2013 v 14:53 | Karma: 6,85 | Přečteno: 238x | Diskuse| Hyde park

Pavla Havlíková

Majetek církve versus Boží příkaz

"Slyšeli jste, že bylo řečeno: ‚Oko za oko a zub za zub.‘ Já však vám pravím, abyste se zlým nejednali jako on s vámi; ale kdo tě uhodí do pravé tváře, nastav mu i druhou; a tomu, kdo by se s tebou chtěl soudit o košili, nech i svůj plášť.Kdo tě donutí k službě na jednu míli, jdi s ním dvě." Matouš 5,38-41

25.2.2013 v 22:51 | Karma: 10,10 | Přečteno: 351x | Diskuse| Hyde park

Pavla Havlíková

Vánoce - Boží láska a očistec, jak to vše jde dohromady?

Vánoční čas nám připomíná křesťanskou tradici narození našeho Spasitele Ježíše Krista, Jeho narození nám zvěstuje Boží lásku, kdy se Bůh stal člověkem, aby ukázal jak moc nás miluje. JAK JE TO TEDY S OČISTCEM KTERÉ ZRCADLÍ BOŽÍ LÁSKU? NENÍ TO JEN VÝMYSL CÍRKVE?

30.12.2012 v 21:39 | Karma: 4,75 | Přečteno: 222x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Pád zhýralého náměstka otřásl Moskvou. Pod Šojguem se houpe židle

25. dubna 2024

Premium Ruskou politickou scénu rozvířil největší korupční skandál od začátku války. Zatčení náměstka...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 593x
Jsem věřící, ráda reaguji na dění kolem sebe, zajímají mne názory druhých a ráda diskutuji a to vždy ve slušném duchu. Každý má právo na svůj názor, pokud neuráží toho, kdo diskutuje. Ráda bych přispívala svými postřehy a mým viděním na svět, aby to obohatilo ostatní a mohli o tom se mnou a ostatními diskutovat a vedlo to k zamyšlení, a aby názory druhých ukázaly i jinou stranu pohledu.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy